Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Φόρμα Συμμετοχής-Εγγραφής στο Συνέδριο και στα Εργαστήριά του



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

«Πρόσκληση Εγγραφής στο Συνέδριο και συμμετοχής στα Βιωματικά Εργαστήρια Συνεδρίου/Φόρμα Συμμετοχής»
Αγαπητοί συνάδελφοι
Η Οργανωτική Ομάδα του συνεδρίου, προσκαλεί τα μέλη της εκπαιδευτικής και της ευρύτερης  κοινότητας που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Συνέδριο και στα ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ του, να συμπληρώσουν και να υποβάλουν στη Γραμματεία του ΕΔΕΕΚ ( info@cretaadulteduc.gr ) την παρούσα φόρμα/αίτησή τους το αργότερο ως 31 Μαϊου 2015. Η εγγραφή στο συνέδριο και στα εργαστήρια θα γίνει από την Οργανωτική Ομάδα και τα μέλη της Γραμματείας του ΕΔΕΕΚ και οι καταστάσεις με τα ονόματα των συμμετεχόντων στα Εργαστήρια θα ανακοινωθούν με την προσέλευση των συνέδρων στο χώρο του Συνεδρίου την Παρασκευή 12/Ιουνίου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων .
Στην φόρμα οι σύνεδροι αφού πρώτα σημειώσετε την εγγραφή σας στο συνέδριο, σημειώνετε στη συνέχεια την πρώτη και δεύτερή σας προτίμηση αναφορικά με τα εργαστήρια βάσει των οποίων προτιμήσεών σας θα ακολουθήσει η ομαδοποίηση των συνέδρων σε αυτά.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
1/ Για λόγους συναδελφικότητας κι επιστημονικής δεοντολογίας η Οργανωτική Ομάδα του Συνεδρίου μετά τη δεύτερη προτίμηση των συνέδρων θα επιχειρήσει την ισότιμη κατανομή τους στα εργαστήρια ώστε κανένας συνάδελφος-συντονιστής εργαστηρίου να μην μείνει δίχως εκπαιδευόμενους.
2/ Στην φόρμα δηλώνεται και η περίπτωση απλής συμμετοχής στις εισηγήσεις μόνο (στην περίπτωση που κάποιος σύνεδρος δεν επιθυμεί την παρακολούθηση εργαστηρίου).
3/ Την Κυριακή 14/06/2015 όλοι οι σύνεδροι δηλώνουν συμμετοχή στις τρεις παράλληλες συνεδρίες εισηγήσεων και στα 3 εργαστήρια των επιτίμων εκπαιδευτών κι εν συνεχεία περνούν σε Ολομέλεια για το κλείσιμο του Συνεδρίου.


       ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ &  ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Εγγραφή στο ΣΥΝΕΔΡΙΟ  (Σημειώστε ΝΑΙ για την διευκόλυνση έκδοσης της βεβαίωσής σας)

Ονοματεπώνυμο σύνεδρου

Κλάδος-Ειδικότητα 

E-mail, κινητό τηλέφωνο

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ (Εγκεκριμένα) ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 13/06/2015,
ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Ώρα 17.00-19.30


 1. «Ιστορία ελληνικής τέχνης και ανακύκλωση»
Εισηγητές: Μαρία Στρατινάκη (ΠΕ02) Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων στο ΣΔΕ Χανίων και Υπεύθυνη Οργάνωσης στο ΚΔΒΜ Δήμου Πλατανιά- Δρ. Δημήτριος Μπούρδας Διευθυντής ΣΔΕ Χανίων
  

2. «Εκπαιδότοποι:  Συμμετοχικές παρεμβάσεις στο εκπαιδευτικό περιβάλλον με  γνώμονα το παιχνίδι»
Εισηγήτρια: : Mαριάνθη Λιάπη, Αρχιτέκτονας Μηχανικός (Msc), Μέλος του Εργαστηρίου Mεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab) της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης

3. «Αποδομώντας στερεότυπα και προκαταλήψεις που εντείνουν τις διαφορές και πυροδοτούν συγκρούσεις στη σχολική κοινότητα»
Εισηγήτρια: Ειρήνη Στρατάκη,  Πολιτικός Επιστήμονας, Msc Πολιτική Επιστήμη & Κοινωνιολογία, Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.


4. «Αντί Περίληψης Εργαστηρίου: Αλλάζω-αλλάζεις-αλλάζουμε !!! Άραγε ‘γιατί’ »;
Εμψυχωτής: Λάκης Κουρετζής: Επίτιμος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του Θεάτρου της Ημέρας, Υπεύθυνος Εργαστηρίου Θεατρικού Παιχνιδιού του Προγράμματος «ΜΕΛΙΝΑ-Εκπαίδευση και Πολιτισμός»

 5. Αντί-δρώντας στη βία (μέρος2ο). Βιωματικό εργαστήριο εκπαιδευτικού δράματος για την αντιμετώπιση της ηθικής παρενόχλησης και του εργασιακού-ψυχολογικού  εκφοβισμού στην εκπαίδευση

Εισηγητές: Στέλλα Πλάτσκου, Σχολική Σύμβουλος Καθηγητών Αγγλικής της ΠΔΕ Κρήτης με έδρα τα Χανιά, Αικατερίνη Πασχαλίδου, ψυχολόγος, Ελένη Σταυροπούλου, Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης της 1ης Περιφέρειας Ν. Δωδεκανήσου 

6.  «Ομαδική εργασία: πρόκληση για την σχολική τάξη΄»
Εισηγήτριες: Τερεζάκη Αλεξάνδρα, Κοινωνιολόγος - Κουκάκη Θάλεια, Κοινωνική Λειτουργός, εργαζόμενες στο ΚΕΠΡΟ των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ

 7. «Η συλλογική δράση ως σύγχρονο ζητούμενο στη σχολική κοινότητα. Δίνοντας το έναυσμα με αφορμή μία ταινία»
Εισηγήτρια: Περακάκη Σοφία, Κοινωνική Λειτουργός, MEd Εκπαίδευση Ενηλίκων, Στέλεχος Πρόληψης ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ. 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ με επίτιμους προσκεκλημένους

ΚΥΡΙΑΚΗ  ΠΡΩΙ 14/06/2015,
ΧΩΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ 
Ώρα 11.00-13.30


1. «Τέχνη και Εκπαίδευση: η Δημιουργική Γραφή ως εκπαιδευτικό εργαλείο στη διδασκαλία της γλώσσας»
Εμψυχωτές:  Ασπασία Βασιλάκη, MeD εκπαιδευτικός,  συγγραφέας -- Λευτέρης Γιαννακουδάκης, συγγραφέας,  δάσκαλος Δημιουργικής Γραφής

ΑΙΘΟΥΣΑ ‘ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ’


2. Σχεδιασμός εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για πολλαπλές προσωπικές αναγνώσεις
Εμψυχωτής: Νίκος Παϊζης: Μαθηματικός -  Ερευνητής, Επιστημονικός Σύμβουλος ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ, Συντονιστής Προγράμματος «ΜΕΛΙΝΑ-Εκπαίδευση και Πολιτισμός»
ΑΙΘΟΥΣΑ ‘ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ’


3.  «Η ερμηνευτική του έργου τέχνης»
Εμψυχώτρια: Δρ. Ελένη Μωραΐτη: Εικαστικός, πρ. Διδάσκουσα ΑΣΚΤ, Συντονίστρια Εργαστηρίου Τέχνης του Προγράμματος «ΜΕΛΙΝΑ-Εκπαίδευση και Πολιτισμός»
ΑΙΘΟΥΣΑ ‘ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ’




Ημερομηνία: ……/……/2015
Ο/Η αιτών/ούσα


……………………………………………………….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου