Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Διαμονή στα Χανιά-Ξενοδοχεία



12-14/06/2015 Πρώτο Πανελλήνιο/Περιφερειακό Συνέδριο Δια Βίου Μάθησης με διεθνή συμμετοχή

με θέμα: «Κρήτη-Χανιά 2015: Εμπειρίες, Οπτικές, Προοπτικές στη Διά Βίου Μάθηση-Εκπαίδευση Ενηλίκων-Κοινοτική Ενδυνάμωση και στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
Για τη Διασύνδεση των τοπικών Φορέων και την Ανάπτυξη της Περιφερειακής Κοινότητας».



 


Η Μυθολογία που συνδέεται με την πόλη
Η αρχαιοελληνική και κρητική μυθολογία έχει πολλές αναφορές σχετικά με την Κυδωνία. Μια από αυτές λέει ότι ο Μίνωας χώρισε την Κρήτη σε τρεις διοικητικές περιοχές, και ίδρυσε μια πόλη σε κάθε περιοχή, ως διοικητικό κέντρο. Οι τρεις αυτές πόλεις ήταν η Κνωσός, η Φαιστός και η Κυδωνία. Άλλες μυθολογικές αναφορές συνδέουν την ονομασία της πόλης με τον Κύδωνα, εγγονό του Μίνωα. Ο Κύδωνας ήταν γιος της κόρης του Μίνωα, της νύμφης Ακακαλλίδας (αναφέρεται και ως Ακάλη, εθεωρείτο νύμφη που είχε την ονομασία φυτού, του νάρκισσου) και του θεού Ερμή. Στα νομίσματα της αρχαίας Κυδωνίας εικονίζεται ο Κύδωνας να θηλάζει κρητικό λαγόσκυλο, καθώς η Ακακαλλίδα τον είχε εγκαταλείψει και ανατράφηκε από κρητικό σκύλο στα βουνά.
Η φιλοξενία του Κύδωνα ήταν παροιμιώδης και δηλωνόταν στην αρχαιότητα με το απόφθεγμα "Αεί τις εν Κύδωνος". Υπάρχει όμως και μια τραγική ιστορία στη μυθολογία: Ο Κύδωνας ήθελε να παντρέψει την κόρη του Ευλιμένη με το βασιλιά της γειτονικής πόλης Απτέρας, τον Άπτερο. Εκείνη όμως αγαπιόταν κρυφά με τον Λύκαστο, βασιλιά της ομώνυμης κρητικής πόλης. Πριν το γάμο όμως ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα στην Κυδωνία και τις γειτονικές πόλεις. Ο Κύδωνας ζήτησε χρησμό από το Μαντείο των Δελφών που είπε ότι έπρεπε να θυσιαστεί μια παρθένα. Ο κλήρος έπεσε στην κόρη του Ευλιμένη, που θυσιάστηκε παρά το ότι περίμενε το παιδί του Λύκαστου. Στη συνέχεια, ο Άπτερος σε ενέδρα δολοφόνησε το Λύκαστο, φοβούμενος την εκδίκησή του. Μετά από αυτό, Λύκαστος και Ευλιμένη συναντήθηκαν πια στον Κάτω Κόσμο, ενώ ο Άπτερος έφυγε για τη Λυκία της Μικράς Ασίας.
Διαμονή σε ξενοδοχεία της πόλης κοντά στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, προκειμένου να διευκολύνουμε τη διαμονή σας στα Χανιά σας στέλνουμε τον ακόλουθο ιστοχώρο (google maps:
https://www.google.gr/maps/search/hotels/@35.5117668,24.0263869,16z/data=!4m5!2m4!3m3!1shotels!2zzqDOnc6VzqXOnM6RzqTOmc6azp8gzprOlc6dzqTOoc6fIM6nzpHOnc6ZzqnOnSwgzrHOvc60z4HOtc6xIDczMSAzNCwgQW5kcmVhIFBhcGFuZHJlb3UgNzQsIENoYW5pYSA3MzEgMzQ!3s0x149c7dc0178421db:0x56c2c1e9719614e9?hl=en ). Πατώντας σε αυτό το link θα βρείτε το βασικό χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου μας. Δηλαδή, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων.
Γύρω από αυτόν υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων που μπορείτε να αναζητήσετε διαδικτυακά και να κλείσετε την παραμονή σας. Ωστόσο κάποια αξιόλογα κατά τη γνώμη μας, υπό την έννοια της απλότητας και καθαριότητας (βεβαίως ανάλογα και με την οικονομική δυνατότητα του καθενός) είναι τα ακόλουθα:
·        από το Πνευματικό Κέντρο και δεξιά (βορειοανατολικά της πόλης): το Hotel HALEPA, το Hotel DOMA (Δώμα), το ξενοδοχείο ΙΡΙΔΑ
·         μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο (βόρεια της πόλης): το ξενοδοχείο KRITI και ακόμη πιο κοντά στη θάλασσα μέσα στο βενετσιάνικο λιμάνι το PORTO VENETSIANO (αγαπημένο με καθόλου απαγορευτικές τιμές για την εξωτερική εμπειρία που προσφέρει!)
·        Από το Πνευματικό Κέντρο αριστερά (κέντρο και δυτικά της πόλης) το ξενοδοχείο ΚΥΔΩΝ, το ΣΑΜΑΡΙΑ/ΟΜΑΛΟΣ. το ΑΡΚΑΔΙ*, το ΝΕΦΕΛΗ*
(*οικονομικά)


Σάββατο 13/06/2015 Τρόποι Πρόσβασης στην Πολυτεχνειούποληhttps://www.tuc.gr/gettinghere.html
Για να μετακινηθείτε στην Πολυτεχνειούπολη, πέραν των προσωπικών συναντήσεων-συνεννοήσεων με φίλους και γνωστούς στο συνέδριο, οι οποίοι πρόθυμα θα σας οδηγήσουν μέχρι το Πολυτεχνείο (τρόπος που συνιστάται…φροντίστε γι αυτόν την Παρασκευή 12/6 και το Σάββατο 13/6 το πρωί),  μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το αστικό λεωφορείο, η αφετηρία του οποίου βρίσκεται στην Πλατεία Αγοράς (έξω από την Εθνική Τράπεζα Ελλάδας) και πολύ κοντά στο χώρο του βασικού συνεδριακού κέντρου (Πνευματικό Κέντρο Χανίων).
Για Σάββατα, Κυριακές και αργίες ισχύουν τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων για με προορισμό τα Κουνουπιδιανά (βλ.https://www.tuc.gr/fileadmin/users_data/public_relations/dromologia_KTEL.pdf). Το λεωφορείο διέρχεται έξω από την είσοδο της Πολυτεχνειούπολης. Εκεί θα σας περιμένουν εθελοντές της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και ενδείξεις για το χώρο των εργαστηρίων του Συνεδρίου (ημέρα Σάββατο 13/06/2013)
Δείτε σχετικά με τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ κι εδώ:  http://www.chaniabus.gr/
Σας περιμένουμε με χαρά και σας ευχόμαστε καλή παραμονή στην πόλη μας και καλή επιτυχία στο Συνέδριό μας …

Σας αφιερώνουμε, δε, το ομώνυμο τραγούδι …ΠΑΜΕ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
https://www.youtube.com/watch?v=jjdwSUOlJ-w
(Με τη φωνή του Γρηγόρη Μπιθικώτση και τους στίχους του Μίκη Θεοδωράκη)
Οι Συντονιστές
Δρ. Χρύσα Γ. Τερεζάκη-Επιστημονικό Δίκτυο Εκπ/σης Ενηλίκων Κρήτης (ΕΔΕΕΚ),
Δρ. Κων/νος Ουγγρίνης, Σ.Α.Μ Πολυτεχνείου Κρήτης
 και η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου…
Καλώς να ορίσετε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου